Χορεύοντας με τον Κλέιτον!

 
Ο Παναθηναϊκός θυμήθηκε τον... παλιό καλό του εαυτό, ο Κλέιτον χόρευε στο Ηράκλειο και με καταπληκτικό γκολ στο 18' οδήγησε το «τριφύλλι» στο 1-0 επί του ΟΦΗ.
Πρεμιέρα Νίνη, επιστροφή «Μπουμ»
Για πρώτη φορά μετά τον σοβαρό τραυματισμό του τον περασμένο Σεπτέμβρη, ο Σωτήρης Νίνης ξεκίνησε στη βασική ενδεκάδα του «τριφυλλιού» ενώ την επανεμφάνιση του έκανε και ο Μπουμσόνγκ μετά από 2,5 μήνες!
Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Καρνέζης, αριστερό μπακ ο Σπυρόπουλος, δεξί ο Βύντρα και ο Μπουμσόνγκ με τον Σαριέγκι στο κέντρο της άμυνας. Βιτόλο και Ζέκα στον άξονα της μεσαίας γραμμής, με τον Νίνη μπροστά τους. Αριστερό εξτρέμ ο Κουίνσι, δεξί ο Λάζαρος και στη κορυφή ο Κλέιτον.
Θύμισε Παναθηναϊκό!
Μετά από αρκετό καιρό, ο Παναθηναϊκός θύμισε τον εαυτό του. Για την ακρίβεια την καλή του πλευρά, την οποία είχε ξεχάσει τον τελευταίο μήνα. Οι «πράσινοι» είχαν πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, πήραν τον έλεγχο της αναμέτρησης από την αρχή ενώ είχαν κίνηση στον χώρο, με αποτέλεσμα να βρίσκουν διαδρόμους προς την εστία του ΟΦΗ.
Στο 18', μάλιστα, το «τριφύλλι» κατάφερε να ανοίξει το σκορ χάρη στην ωραία μπαλιά του Λάζαρου και το 100% βραζιλιάνικο σλάλομ του Κλέιτον. Ο «Κλέι» έκανε τους Γεωργίου και Γαλανόπουλο να... κουτουλήσουν μεταξύ τους, πέρασε και τον πορτιέρο των γηπεδούχων και έστειλε τη μπάλα στο πλεκτό, πετυχαίνοντας ένα πανέμορφο γκολ.
Από την άλλη οι γηπεδούχοι ήταν εμφανώς κουρασμένοι από τον ημιτελικό Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό, έκαναν αβίαστα το ένα λάθος πίσω από το άλλο, χωρίς να διαθέτουν το καθαρό μυαλό για να κρατήσουν μπάλα στη μεσαία γραμμή. Με εξαίρεση ένα μακρινό σουτ του Παπουλή στο 5' δεν απείλησαν στιγμή την εστία του Καρνέζη.
Δεν «καθάρισε» αλλά κράτησε
Έτοιμος να καθαρίσει το παιχνίδι εμφανίστηκε με το... καλησπέρα της επανάληψης ο Παναθηναϊκός. Μπήκε δυνατά και θα μπορούσε να βάλει από νωρίς τέλος στη σεμνή τελετή αλλά έχασε δύο ανεπανάληπτες ευκαιρίες για το 2-0. Ο Κουίνσι στο 48' αστοχεί στο τετ-α-τετ με τον Σασχανίδη ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο νεαρός πορτιέρο του ΟΦΗ είπε «όχι» στον Κλέιτον που δεν μπόρεσε να διπλασιάσει τα προσωπικά και ομαδικά τέρματα.
Με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού, οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές και άρχισαν να δείχνουν πως θέλουν να απειλήσουν τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι», όμως, είχαν σε πολύ καλό απόγευμα τόσο στην αμυντική τους τετράδα όσο και τους Ζέκα και Βιτόλο στον άξονα και κράτησαν σχετικά εύκολα μέχρι το φινάλε το υπέρ τους αποτέλεσμα.
MAN OF THE MATCH: Ο Σίλβα Κλέιτον ήταν πραγματικά... χορταστικός. Έκανε τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο και ήταν με διαφορά από τον δεύτερο ο κορυφαίος του παιχνιδιού. Στο 18' βάζει τον Παναθηναϊκό σε ρόλο οδηγού με εκπληκτική ατομική ενέργεια ενώ στο 53'... κρύβει την μπάλα μαζί με τον Κουίνσι αλλά δεν μπόρεσε να τελειώσει τη φάση, καθώς νικήθηκε από τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ. Κρατούσε σωστά μπάλα, «'έβλεπε» γήπεδο και βοήθησε πολύ στην καλή επιθετική λειτουργία του «τριφυλλιού».
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Από κοινού ο Σωτήρης Νίνης και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Ο πρώτος μετά από αρκετά μεγάλο διάστημα αποχής από τη βασική ενδεκάδα, επέστρεψε και είχε μεγάλη διάθεση και καλές ενέργειες στο πρώτο ημίχρονο, όπου βοήθησαν δημιουργικά τον Παναθηναϊκό.
Από την άλλη ο «Λάζος» ήταν ιδιαίτερα κινητικός ενώ από δική του ωραία αλλαγή του παιχνιδιού, έχει την ευκαιρία ο Κλέιτον να πάρει την ατομική προσπάθεια και να σκοράρει. Αν ήταν λίγο πιο προσεκτικός στο φινάλε θα είχε δώσει μια εξαιρετική ασίστ στον Καραγκούνη.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο ΟΦΗ. Στο πρώτο μέρος ήταν ομαδικά σε άλλο γήπεδο, δεν μπορούσε να αλλάξει μισή πάσα και έδειξε επηρεασμένος από τη κούραση. Στην επανάληψη και όταν ανέβασε ρυθμό, έχοντας τη κατοχή της μπάλας, δεν μπόρεσε εκτός από την ευκαιρία του Μάντζιου στο 59' να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Καρνέζη.
Η ΓΚΑΦΑ: Ανήκει στους παίκτες του ΟΦΗ(Γεωργίου-Γαλανόπουλος) στη φάση του γκολ του Παναθηναϊκού. Ο Κλέιτον τους αναγκάζει να πέσουν ο ένας πάνω στον άλλον και τους εκθέτει, ανοίγοντας το σκορ. Τραγική αντίδραση.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο διαιτητής Τριτσώνης αντί να σφυρίξει πέναλτι υπέρ του Νίνη στο 11' έπειτα από σπρώξιμο του Γαλανόπουλου, δίνει επιθετικό φάουλ! Κατά τα άλλα δεν έκανε κάποιο άλλο μεγάλο λάθος ενώ αλάνθαστοι ήταν οι βοηθοί.
Bonus εγγραφης!




<-------Κάντε Like αν σας άρεσε




gazzeta.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.