Ανατροπή... παραμονής!


Βρέθηκε πίσω στο σκορ (2-0) με δυο πέναλτι, έπαιζε με δέκα παίκτες, ωστόσο το πάθος για σωτηρία κράτησε ζωντανό τον Εργοτέλη και τον οδήγησε σε παλικαρίσια ισοπαλία με τον Ατρόμητο (2-2).
Άγχος και χαλαρότητα

Ο Εργοτέλης ήθελε νίκη για να κάνει μεγάλο βήμα παραμονής, η παράδοση των τελευταίων αγώνων έδειχνε ισοπαλία, ωστόσο ο Ατρόμητος πιο ελεύθερος έδειξε με το καλημέρα πως δύσκολα θα αντιμετωπίσει προβλήματα από τους Κρητικούς. Χωρίς τον Λεάλ για λόγους τακτικής οι γηπεδούχοι, αλλά και τον άρρωστο Σασιασβίλι, η ομάδα του Καραγεωργίου παρουσίαζε πολλά προβλήματα στο δημιουργικό κομμάτι, ενώ και αμυντικά είχε αρκετές αδυναμίες. Το άγχος ήταν ανασταλτικός παράγοντας για τους Κρητικούς, αυτό φαινόταν ξεκάθαρα στα πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή, αλλά και στην κακή κυκλοφορία που είχαν. Στον αντίποδα, οι Περιστεριώτες έφταναν πιο εύκολα στην αντίπαλη  περιοχή, ήταν πιο ελεύθεροι και αυτό φαινόταν στην ανάπτυξή τους. Βέβαια, τις μοναδικές φορές που προσπάθησαν να απειλήσουν ήταν από στημένα, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Την καλύτερη ευκαιρία του α' μέρους την είχε ο Εργοτέλης, αλλά η κεφαλιά του Καρέλη κατέληξε άουτ.
Bonus εγγραφης!


Δυο πέναλτι και δυο γκολ!

Η επανάληψη επιφύλασσε πολλές εκπλήξεις, με τον Εργοτέλη να μπαίνει πιο αγχωμένος και να το... πληρώνει μόλις στο 51'. Σε μια φάση από τον άξονα, ο Καραμάνος βγήκε στην πλάτη της άμυνας, ανατράπηκε από τον Καβουσάκη, με τον γκολκίπερ των Κρητικών να δέχεται την κόκκινη κάρτα και τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται έντονα. Ο Αναστασάκος άνοιξε το σκορ και ο Καραγερωγίου άλλαξε επειγόντως τα πλάνα του. Ο Καρέλης εκτός για να μπει ο Πίρσον και πέντε λεπτά αργότερα ο Λεάλ στη θέση του Κυριακίδη.
Ο Δώνης απάντησε με... Μήτρογλου και δικαιώθηκε, αν και η... δόξα πάει στον Δημούτσο που ανατράπηκε από τον Πίρσον στο 63' στέλνοντας τον διεθνή φορ στην άσπρη βούλα. Ο Μήτρογλου δεν αστόχησε, έφτασε τα 16 γκολ και ο Ατρόμητος πήρε προβάδισμα δυο γκολ.

Σωτηρία και ανησυχία

Το παιχνίδι ωστόσο δεν είχε τελειώσει, ο Καραγεωργίου πέρασε στο ματς και τον Χαντι, ο Εργοτέλης έγινε φουλ επιθετικός και από ένα στημένο άρχισε η ανατροπή. Ο Γιοβάνοβιτς με κεφαλιά στο 74' μείωσε και όλη η ομάδα βγήκε μπροστά... Ο Ατρόμητος αδυνατούσε να αναπτυχθεί όπως ήθελε, ο Λεάλ έδωσε ώθηση, αλλά και μια μεγάλη ασίστ στο 80' στον Κατσικοκέρη, ο οποίος με ωραία προβολή ισοφάρισε σε 2-2. Το σκηνικό θα μπορούσε να ήταν διαφορετικό, όμως οι Κρητικοί «πάγωσαν» βλέποντας στο 83' τον Γιαλούση να αποχωρεί με ασθενοφόρο, με χτύπημα στο κεφάλι. Ο Εργοτέλης έμεινε με εννέα, ωστόσο οι δυνάμεις του δεν του επέτρεψαν να φτάσει σε μια ανεπανάληπτη νίκη, αν και το +3 από τον Παναιτωλικό του δίνει το πάνω χέρι. Στον αντίποδα, ο Ατρόμητος... αύξησε τη διαφορά στους δυο από τους δυο δικέφαλους και έδειξε πως έχει το πλεονέκτημα για την 3η θέση.
Man of the match: Ο Λεάλ κλέβει τη δόξα του Κατσικοκέρη, αφού ήταν ο παίκτης που βοήθησε τα μέγιστα για να γυρίσει το ματς ο Εργοτέλης και να πάρει παλικαρίσια ισοπαλία από τον Ατρόμητο. Ο Ουρουγουανός μπήκε στο 57' και μετά το 65' ήταν αυτός που έδινε ώθηση στην ομάδα, η οποία ήταν αδύναμη να απειλήσει. Με μια εξαιρετική ασίστ βοήθησε τον Κατσικοκέρη να σκοράρει

Αδύναμος κρίκος: Ο Ατρόμητος μετά το 70 κατέρρευσε, ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0, έπαιζε με παίκτη λιγότερο, ωστόσο δεν... υπήρχε στο γήπεδο. Το γεγονός αυτό εκμεταλλεύθηκε ο Εργοτέλης, τον έβαλε στην περιοχή του και κατάφερε να ισοφαρίσει.

Στο ύψος του: Εξαιρετικός ο Κατσικοκέρης που πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης, πολύ καλός ο Εργοτέλης μετά το 70' που βρήκε τα ψυχικά αποθέματα ακόμα και με δέκα παίκτες να ισοφαρίσει.

Το στραγάλι: Οι Κρητικοί έχουν πολλά παράπονα για τη φάση του πρώτου γκολ, όπου θεωρούν πολύ άδικη την αποβολή του Καβουσάκη και φυσικά το πέναλτι που δόθηκε στους φιλοξενούμενους, ενώ οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν αποβολή στο δεύτερο πέναλτι που έκανε ο Πίρσον. Ο Κομίνης μοίρασε πέντε κίτρινες για σκληρό παιχνίδι

Συνθέσεις
Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Καβουσάκης, Τζανακάκης, Χίμπλινγκερ, Κυριακίδης (58’ Λεάλ), Γιοβάνοβιτς, Φραγκουλάκης, Γιαλούσης, Μπέτο (73’ Χαντί), Κατσικοκέρης, Κουτσιανικούλης, Καρέλης (50’ Πίρσον).

Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Γιαννούλης (65’ Οικονόμου), Τόμας, Φυτανίδης, Επστάιν, Σφακιανάκης, Νάστος, Αναστασάκος, Δημούτσος (73’ Καραγκούνης), Ιγκλέσιας, Καραμάνος (60’ Μήτρογλου).



<-------Κάντε Like αν σας άρεσε




gazzeta.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.