Αυτά μόνο στην Ελλάδα...

Τα «μπράβο» στον Παναθηναϊκό αποδεικνύουν την ξεκάθαρη σήψη του ελληνικού ποδόσφαίρου που θα σηκώσει κεφάλι πιο αργά κι από το τέλος της κρίσης στην χώρα. Γράφει ο Βασίλης Παπαθεοδώρου.
Τελειώνει το ματς του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑαπέναντι στον Παναιτωλικό και σου έρχεται στο μυαλό ότι οι τύποι είναι μάγκες. Γιατί; Επειδή, αν και αδιάφοροι βαθμολογικά, αν και απλήρωτοι, κέρδισαν μια ομάδα κατώτερη τους που καιγόταν. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ένδειξη αρρώστιας, σήψης και αποσύνθεσης και μόνο που κάποιος κάνει αυτή τη σκέψη. Κοτζάμ Παναθηναϊκός νικάει μια ομάδα ιστορική αλλά με 34 χρόνια απουσίας από τη Super League κι εμείς του λέμε μπράβο επειδή έκανε το... αυτονόητο αλλά σχεδόν «ξένο» για τα ελληνικά δεδομένα. Να παίξει για την φανέλα του, την ιστορία του, τον σεβασμό απέναντι στον εαυτό του.
Όσο στο ελληνικό πρωτάθλημα βασιλεύει η υποψία, ποτέ δεν θα ορθοποδήσει. Ποτέ δεν θα καταφέρει να γίνει πρωτάθλημα όχι εφάμιλλο της Ισπανίας, της Αγγλίας, της Ιταλίας αλλά έστω της Ρουμανίας και της Κροατίας.
Ένα πρωτάθλημα που κρίνεται, ακόμα και κατά το 10-20% (λέμε τώρα...) εκτός γηπέδων αποτελεί λόγο για να συμβεί αυτό που έγινε και το βράδυ του Σαββάτου. Δεν υπήρχε κενή καρέκλα σε καφετέρια της χώρας που έχει σύνδεση Conn-X. Γιατί; Ναι, προφανώς και πρώτα απ' όλα γιατί αυτό που παίζουνΜπάρτσα και Ρεάλ είναι άλλο ποδόσφαιρο από αυτό που παίζεται στα ελληνικά γήπεδα. Δεν είναι τυχαίο όμως που όλοι έχουν στραφεί στο διεθνές ποδόσφαιρο κορυφαίου επιπέδου. Ακόμα και στην Ελλάδα με τη μηδενική αθλητική παιδεία, αγαπούν το ποδόσφαιρο. Ίσως γιατί ξέρουν ότι αυτό που βλέπουν είναι καθαρό και θα κριθεί στο γήπεδο.
Πόσο πιθανό ας πούμε θα ήταν η Ρεάλ να έχει εξασφαλίσει το πρωτάθλημα και να χάσει από τηνΣανταντέρ; Ή, σε κάθε αγωνιστική, πλησιάζοντας προς το φινάλε, σταθερά οι μικροί να παίρνουν τα αποτελέσματα που θέλουν;
Τα όσα συνέβησαν στη Super League τις τελευταίες αγωνιστικές επιβεβαιώνουν ότι πιο γρήγορα θα σηκώσει κεφάλι η οικονομία της χώρας παρά το ποδόσφαιρό μας...
ΥΓ. Σε επόμενο άρθρο, θα ασχοληθούμε με τη διαφαινόμενα και ως μοναδική λύση για τονΠαναθηναϊκό. Τον Βαρδινογιάννη θα τον ψάχνει η Νικολούλη όταν βρει τηλεοπτική στέγη, οΒγενόπουλος δεν υπάρχει στον χάρτη παρά μόνο στο μπλα μπλα, οι άλλοι μέτοχοι δεν «μετράνε». Οπότε το σχέδιο Αλαφούζου, φαίνεται ως ΜΟΝΑΔΙΚΟ. Αν είναι καλό ή κακό, ο χρόνος θα δείξει, όπως συμβαίνει με όλα τα πράγματα στη ζωή...



100€  bonus!  gazzeta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.