Άρης, ο... Θεός της βροχής! (vid)

Οι παίκτες του Άρη... χόρευαν στην βροχή και πέρασαν με μεγάλο «διπλό» από την Ξάνθη (2-0) μπαίνοντας σε τροχιά πλέι οφ! Δύο διακοπές στο ματς λόγω προβολέων!
«Όταν παίρνω φόρα, φόρα κατηφόρα και ο Θεός ο ίδιος δεν με σταματά», λέει το γνωστό τραγούδι και ο Άρης φαίνεται να έχει πάρει για τα καλά φόρα. Οι «κίτρινοι» στα τελευταία πέντε παιχνίδια τους μετράνε τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες και με το αήττητο αυτό σερί, έχουν φτάσει τους 28 πόντους και ελπίζουν πλέον σε έξοδο στην Ευρώπη μέσω πλέι οφ.
Τελευταίο... θύμα της ομάδας του Μανουέλ Μασάδο ήταν η Ξάνθη. Σε ένα ματς που τα είχε όλα, δύο γκολ, ευκαιρίες, πολύ βροχή και δύο διακοπές λόγω προβλήματος στην ηλεκτροδότηση, ο Άρης με γκολ των Ούμπιντες και Καστίγιο επικράτησε με 2-0 και συνεχίζει την επέλασή του.
Οι «κίτρινοι» ήταν καλύτεροι και πήραν δίκαια τη νίκη, έχοντας σε ένα ακόμα ματς σε εξαιρετική κατάσταση τον Νέρι Καστίγιο. Ο Ουρουγουανός βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα και οδηγεί εκ του ασφαλούς την ομάδα του, δείχνοντας πως αν σταματήσει την γκρίνια και αφοσιωθεί εξ ολοκλήρου στο παιχνίδι, είναι σε θέση να γίνει ο ηγέτης του Άρη.
Της διακοπής το... κάγκελο!
Μπορεί η νίκη των «κιτρίνων» να ήταν μεγάλη, μιας και τους βάζει δυνατά στο παιχνίδι της διεκδίκησης μιας θέσης για τα πλέι οφ, αλλά χωρίς αμφιβολία στο σημερινό ματς την παράσταση έκλεψαν οι... προβολείς. Δυστυχώς όμως όχι για το φως τους, αλλά για το σκοτάδι τους. Δύο φορές, μία για κάθε ημίχρονο υπήρξε συσκότιση, με το στοίχημα να πληρώνει ακριβά όσους έπαιξαν μπλακ άουτ ημίχρονο, μπλακ άουτ τελικό! Το χειρότερο βέβαια ήταν το μπλακ άουτ στο 90' όταν μετά από κεραυνό έπεσε το ρεύμα και υπήρξε διακοπή για 46 ολόκληρα λεπτά, μέχρι επιτέλους να βρεθεί γεννήτρια και να παιχτούν τα 3 λεπτά και να τελειώσει το ματς...
Άνοιξαν οι ουρανοί
Εκτός από το ρεύμα, άλλος ένας πρωταγωνιστής ήταν και ο καιρός και πιο συγκεκριμένα η βροχή που δεν σταμάτησε λεπτό να πέφτει και μάλιστα μερικές φορές ήταν ιδιαίτερα δυνατή, ενώ έπεσε για ένα μικρό διάστημα και χαλάζι. Και όμως παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες και οι δύο ομάδες, με τον Άρη περισσότερο, έπαιξαν ωραίο ποδόσφαιρο με δύο γκολ, πολλές φάσεις και γρήγορο ρυθμό, αφήνοντας ικανοποιημένους τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο, από τους οποίους οι περισσότεροι από 1.500 ήταν οπαδοί του Άρη που είχαν μετατρέψει τα Πηγάδια σε «Κλεάνθης Βικελίδης».
Λίγες φάσεις χωρίς γκολ στο πρώτο
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή μιλώντας καθαρά για το ματς. Στο πρώτο μέρος παρά τον σχετικά γρήγορο ρυθμό έλειψαν οι μεγάλες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Οι «κίτρινοι» ήταν καλύτεροι, αλλά όσες φορές βρέθηκαν σε θέση βολής έπεσαν πάνω σε έναν πολύ καλό Βιβιανί. Μόλις στο 11' οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν μια ανάσα από το 0-1, αλλά αρχικά ο τερματοφύλακας της Ξάνθης έδιωξε το φάουλ του Καπετάνου και στην συνέχεια ο Φατί... κατάφερε να αστοχήσει από μισό μέτρο.
Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν στο 25' με τον Μαρκόφσκι να κάνει το σουτ και να στέλνει την μπάλα λίγο άουτ, ενώ μετά από τέσσερα λεπτά υπήρξε η πρώτη διακοπή που κράτησε δέκα λεπτά. Με την επιστροφή και μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, ο Βιβιανί δύο φορές νίκησε τους Νέτο και Λαζαρίδη κρατώντας το μηδέν για την ομάδα του.
Ματσάρα στο δεύτερο
Το δεύτερο μέρος δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο. Το θέαμα ήταν σαφώς καλύτερο από το πρώτο και εκτός από τα δύο γκολ τα οποία πέτυχε ο Άρης, υπήρξαν εκατέρωθεν ευκαιρίες για περισσότερα και ωραίο ποδόσφαιρο συνολικά. Ο Μασάδο με μια κίνηση έδωσε πνοή στην ομάδα του κάνοντάς την πολύ πιο επιθετική. Έβαλε τον Τριανταφυλλάκο που μπορεί να μην σκόραρε, αλλά από την στιγμή που μπήκε αναστάτωσε πολλές φορές τους αντιπάλους τους συμβάλλοντας τα μέγιστα στην κατάκτηση της νίκης.
Τέλος μέσα σε ένα δεκάλεπτο...
Η πρώτη καλή φάση στην επανάληψη έγινε και γκολ. Συγκεκριμένα στο 59' μετά από κόντρες και αφού ο Καστίγιο δεν μπόρεσε να πλασάρει όπως θα ήθελε, η μπάλα έφτασε στον Ούμπιντες που με τον Βιβιανί να είναι εκτός θέσης πλάσαρε σωστά κάνοντας το 0-1. Οκτώ λεπτά αργότερα ο αγώνας ουσιαστικά τελείωσε, με τον Καστίγιο να συνεχίζει το σερί του κάνοντας από το ύψος του πέναλτι το 0-2 μετά από γύρισμα του Φατί.
Προσπάθησαν με δέκα αλλά δεν μπόρεσαν
Οι γηπεδούχοι που η απόδοσή τους δεν είχε καμία σχέση με αυτές που μας είχαν συνηθίσει, ειδικά εντός έδρας, έμειναν στο 71' με δέκα παίκτες, ωστόσο βγήκαν μπροστά για να μειώσουν. Μάλιστα δύο λεπτά αργότερα ο Μαρκόφσκι... κατάφερε να χάσει από το ένα μέτρο μια μοναδική ευκαιρία. Και στην συνέχεια προσπάθησαν, αλλά δεν μπόρεσαν να μπουν και πάλι στο ματς, με την άμυνα του Άρη να κόβει εύκολα ή δύσκολα, κάθε προσπάθεια των γηπεδούχων.
Και μετά ήρθε το σκοτάδι...
Και ενώ το παιχνίδι είχε φτάσει στο 90΄ και βάδιζε προς το τέλος, ένας κεραυνός πήγε να τα χαλάσει όλα. Το ρεύμα έπεσε για 46 λεπτά, μέχρι επιτέλους να βρεθεί λύση με τη γεννήτρια. Στην συνέχεια παίχτηκαν 3 λεπτά των καθυστερήσεων στα οποία η Ξάνθη θα μπορούσε να μειώσει με τον Σουάνη, αλλά ο επιθετικός των γηπεδούχων κόλλησε στα νερά χάνοντας πολύ καλή ευκαιρία.





gazzeta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.